SYKLIN VOIMA-valmennus

Syklin voima-valmennus yhdistää ammatillisen osaamiseni naisten terveyden, psykofyysisen fysioterapian, voimaharjoitteluvalmennuksen ja urheilun maailmoista eheäksi kokonaisuudeksi. Tiukan suorittamisen ja valmiiden mallien sijaan valmennus on matka Sinun tarpeisiin ja voimavaroihin, merkityksellisiin asioihin ja kehon kokemuksellisuuteen.

Tiedätkö sinä, miten viisas kehosi on?

Klikkaa postaukseeni, jos haluat lukea, miksi itselleni on tärkeää ymmärtää kiertoani ja huomioida omassa arjessa ja urheilussa syklisyyttä: https://www.instagram.com/p/C2OmYOvtxRU/

Syklin voima-valmennuksessa:

  • opit ymmärtämään kuukautiskiertoasi ja sen eri vaiheita sekä kehosi toimintaa
  • oivallat syklisyyttä myös laajemmin
  • tunnistat omia voimavaroja ja vireystiloja paremmin, ja opit sovittamaan tekemisesi niihin peilaten
  • palaudut paremmin, kun oivallat, milloin on otollinen aika treenata kovempaa ja milloin on fiksumpaa keventää tai levätä
  • saat palautuneena enemmän hyötyjä liikunnasta ja treenaamisesta, kun osaat säätää intensiteettiä ja volyymia kehosi kannalta otollisemmin
  • saat keinoja tukea kehosi hyvinvointia kokonaisvaltaisesti (liike, ravitsemus, hermosto, uni, palautuminen..)
    • vapautat elinvoimaa ja energiaa niihin asioihin, jotka ovat sinulle merkityksellisiä
  • voit saada apua myös erilaisiin oireisiin ja kipuihin, kuten PMS-oireisiin, kuukautiskipuihin, lantionpohjan toimintahäiriöihin tai epämääräisiin kiputiloihin ja kireyksiin

Yksilöllisyys keskiössä

Valmennukset eivät keskity pelkästään kuukautiskierron eri vaiheiden ympärille, vaan – kuten ammattilaisena muutenkin – huomioin Sinut kokonaisuutena. Tutkimusnäyttö kuukautiskiertoon ja treeniin liittyen on vielä melkoisen ristiriitaista, joten pelkästään siihen valmennuksen perustaminen ei olisi arvojeni mukaista. Tiedetään kuitenkin, että jokainen kokee kierron eri vaiheet ja hormonaalisten muutosten vaikutukset hieman eri tavalla. Siksi onkin tärkeää oppia tuntemaan oma keho ja oma kierto, jotta voi tehdä valintoja ja ratkaisuja, jotka sopivat juuri Sinulle. Minun missioni on auttaa Sinua tässä.

Tämä on tärkeää myös siksi, että yli puolet aktiivisesti treenaavista ja urheilevista naisista kärsii jonkinlaisista kuukautiskierron häiriöistä. Se on todella paljon. Taustalla voi olla liian niukkaa energiansaantia (suhteellinen energiavaje, RED-S), liian kovaa harjoittelua, liian kova kokonaiskuormitus tai pitkittynyttä fyysistä tai psyykkistä stressiä.

Omaa kehoa ja omaa kiertoa ymmärtämällä, ja olemassa olevaan tietoon peilaten, voi oppia tunnistamaan esimerkiksi väsymyksen merkkejä jo ennen kuin on aivan loppu. Omaa kiertoa ja kehon voimavaroja ymmärtämällä voi olla helpompi joustaa ja olla itseään kohtaan lempeämpi ja armollisempi – jatkuvan suorittamisen ja puskemisen sijaan. Oman kierron tuntemisen etuna on myös se, että voi havaita mahdollisia muutoksia siinä, ja reagoida ajoissa. Esimerkiksi kuukautisten poisjääminen on aina huolestuttava asia terveyden kannalta.

SYKLIN VOIMA-valmennukset:

Voit valita valmennuskokonaisuuden omien tarpeidesi mukaan. Molemmissa valmennuskokonaisuuksissa ja valmennuksen kestosta riippumatta, Sinulla on käytettävissäsi minun tuki koko jakson aikana myös tapaamisten välillä.

VAIHTOEHTO 1:

Jos sinulla on jo oma urheilulaji tai liikuntaharrastus, mutta kaipaat tueksi valmennusosaamistani, jotta opit tunnistamaan oman kehon tarpeita, voimavaroja ja omaa kierto, voit valita vaihtoehdon 1.

VAIHTOEHTO 2:

Jos puolestaan toivot valmennuksessa minulta treeniohjelmoinnin kotiin tai kuntosalille, voit valita valmennusvaihtoehdoista tiiviimmän kokonaisuuden, johon kuuluu myös treeniohjelmat ja niiden ohjelmointi valmennusjakson aikana.

Mikäli kiinnostus valmennuksista heräsi ja olet valmis lähtemään matkalle kohti syvempää itsetuntemusta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, laitathan viestiä minulle s-postitse: camilla.viksten@gmail.com.

Jos jokin mietityttää tai olet epävarma, sopisiko valmennus Sinun tarpeisiin ja tilanteeseen, kysythän rohkeasti. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin.

Kaikki valokuvat sivulla: Laura Kallahti Photography