Synnytyksen jälkeen-valmennus alkaa 26.8.2019

Hei ihana äiti, tervetuloa palautumaan turvallisesti raskaudesta ja synnytyksestä!

dav

Kymmenen kerran kurssin tavoitteena on lempeästi kuntouttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jälkeen sekä valmistaa kehoa liikunnan aloittamiseen raskauden jälkeen. Erityishuomio harjoitteissa on lantionpohjan ja keskivartalon lihasten kuntouttamisessa sekä kehoa huoltavassa harjoittelussa.

Valmennuksen tavoitteena on antaa turvallista ja tutkittuun tietoon perustuvaa neuvontaa ja ohjausta synnytyksestä palautumisen tueksi. Tapaamiset muodostuvat toiminnallisen osuuden ympärille ryhmän toiveet huomioiden, eli tapaamisilla saa myös kysyä ja pohtia omaan palautumiseen liittyviä seikkoja sekä jakaa vauva-arkea muiden äitien kanssa. Toiminnalliset osuudet sisältävät lempeää liikkumista, kehon kannattelua ja asennon hallintaa, kehonhuoltoa ja tukilihasten harjoitteita. Pääpaino harjoitteissa on lantionpohjan ja syvien keskivartalolihasten harjoitteissa, mutta keho huomioidaan kokonaisuutena, ja pyritään siirtämään harjoitteet käytännön arkeen ja elämään.

Harjoitteissa edetään proggressiivisesti, mutta kehon luontaista palautumista kunnioittaen. Vauvat eivät ole mukana pelkästään elävinä harjoituspainoina, vaan valmennuksessa edetään lapsentahtisesti ja vuorovaikutuksessa vauvojen kanssa.

Valmennuksesta vastaa allekirjoittanut, eli äitiysfysioterapeutti Camilla Marjamäki. Olen erikoistunut raskaana olevien ja synnyyttäneiden liikunnan ohjaukseen sekä hyvinvoinnin tukemiseen. Lisäksi olen kouluttautunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan sekä vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Kaiken ikäisten ihmisten terveys ja hyvinvointi on lähellä sydäntäni, mutta juuri tässä elämäntilanteessa – kahden pienen lapsen äitinä – erityisesti äitien hyvinvointi on sydämen asiani. Voit tutustua minuun tarkemmin täältä.

Mitä valmennus pitää sisällään?

Kurssin alussa kaikilta osallistujilta tutkitaan keskivartalon tilanne ja mitataan vatsalihasten erkauma. Valmennuksessa ei kuitenkaan tuijoteta erkauman mittaa, vaan keskitytään kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tarkastelen aina ihmistä kokonaisuutena ja tämä näkyy myös Synnytyksen jälkeen-valmennuksessani.

Kurssilla edetään helpommista harjoitteista haastavampiin harjoitteisiin, ja kaikki harjoitteet on mahdollista skaalata itselle sopiviksi. Jokaisella kerralla annetaan myös yksi tai useampi (1-3) yksinkertainen kotiharjoite, jotka tukevat palautumista.

Valmennuksen edetessä tehdään seurantaa kuntoutuksen edistymisestä, jotta harjoitteita voidaan pienryhmävalmennuksesta huolimatta yksilöidä jokaiselle sopiviksi.

Palautumisen edistymistä seurataan valmennuksen aikana ja kurssin lopuksi tehdään erkauman mittaus ja annetaan jatko-ohjeita harjoitteluun sekä liikunnan jatkamiseen.

Yksi kurssin kymmenestä tapaamiskerrasta on ravitsemusluento, josta saat paljon tietoa monipuolisen ja terveellisen ruokavalion koostamisesta. Luento käsittelee mm. imetysajan ruokavalion erityispiirteitä.

Jokaisella tapaamisella on tarjolla ravitseva ja terveellinen smoothie, jonka voi nauttia halutessaan ennen tuntia tai sen jälkeen.

Olet lämpimästi tervetullut tunneille yhdessä vauvasi (tai taaperosi) kanssa. Otathan mukaan oman alustan tai viltin vauvalle. Itsellesi tarvitset sellaiset vaatteet, joissa on mukava olla ja hieman liikkua, sekä vesipullon.

Raskauden ja synnytyksen jälkeen ensimmäiset viikot on hyvä antaa keholle aikaa toipua ja palautua raskaudesta ja synnytyksestä rauhassa. Keholle kannattaa antaa omien voimavarojen mukaan lempeää liikettä ja aloittaa lantionpohjan keveät tunnistusharjoitteet pian synnytyksen jälkeen. Suosittelen valmennusta noin 2 kuukautta synnytyksen jälkeen tai koska tahansa myöhemmin.

Mikäli synnytyksestä on vierähtänyt pidempi tovi, mutta liikunnan aloittaminen mietityttää, olet lämpimästi tervetullut valmennukseen.

Synnytyksen jälkeen-valmennus alkaa maanantaina 26.8.2019 klo 11, ja ryhmä kokoontuu kerran viikossa yhteensä 10 kertaa. Valmennus pidetään osoitteessa Piitie 1, 01510 (Vantaan Kamppailukeskuksen tilat Koivuhaassa). Paikalle pääset kätevästi omalla autolla tai busseilla 562, 623 ja 633.

Valmennuksen hinta on 199€ (sis.ALV10%), kurssin voi maksaa käteisellä, laskulla (myös osamaksu) ja MobilePayllä. Lisäksi maksuvälineinä käy Smartum, ePassi ja Edenred.

Ilmoittaudu mukaan nyt: camilla.marjamaki@gmail.com tai 040 707 9390. Lisätietoja valmennuksesta antaa fysioterapeutti Camilla Marjamäki.