Personal training

Valmennustyö on kiinnostanut minua oman urheilutaustani vuoksi aina. Nautin potkunyrkkeilyleirien ohjaamisesta ja siitä, että voin jakaa vuosien varrella oppimiani asioita muillekin. Lajiharjoittelun lisäksi pidän erittäin tärkeänä monipuolista oheisharjoittelua, johon olen hakenut oppia mm. Spartan Academyn koulutuksista.

JKB 2016
JKB 2016

Yksipuolinen harjoittelu aiheuttaa usein kehoon myös yksipuolista kuormitusta ja kärsin itse aiemmin urallani mm. selkä- ja olkapääongelmista sekä rannekivuista. Löysin avun kaikkiin näihin liikkuvuusharjoitteista, tukilihasten vahvistamisesta ja monipuolisesta fysiikkaharjoittelusta. Erittäin tärkeää on myös oikein ajoitettu lepo ja palautumisen tehostaminen, jota korostan valmennettavilleni.

Uskon vahvasti siihen, että kehoa pitää kuormittaa riittävästi ja monipuolisesti sekä huoltaa paljon, jotta keho kestää intensiivistä harjoittelua ja kehosta saadaan parhaat suoritukset ulos esimerkiksi kilpailutilanteissa.

Cami

Täydennyskoulutusten myötä teen fysiikkavalmennuksia, jotka räätälöidään aina yksilölliset tarpeet huomioiden. Pääpaino on toiminnallisessa voimaharjoittelussa ja kehonpainoharjoittelussa, mutta asiakkaan toiveet vaikuttavat paljon. Treenisuunnitelma sisältää harjoitusohjelmat, ohjelmoinnin, seurannan ja etävalmennuksen.

En usko pikadieetteihin eikä tavoitteiden saavuttamiseksi ole tarjolla oikoteitä. Uskon pieniin askeliin, tapojen opetteluun ja muutosten pysyvyyteen. Oikomalla muutokset tai tulokset ovat vain harvoin pysyviä. Mielestäni elämäntapoihin liittyvät muutokset vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä, ja valmennus tulee aina sovittaa siihen omaan arkeen eikä kopioida muilta. Liikkumisen ja ruokailun pitäisi lähtökohtaisesti tuottaa iloa ja hyvinvointia, ei stressiä.

Rakennan valmennukset aina täysin asiakkaan lähtökohdista, sillä jokaisella asiakkaalla on omat tarpeensa. Pidän monipuolisesta ja vaihtelevasta treenaamisesta, jossa pystyy seurata omaa kehittymistään. Sisällytän valmennuksiini aina ohjausta terveelliseen ruokavalioon, sillä ravinto on tärkeässä roolissa niin painonpudotuksen ja painonhallinnan tavoitteissa kuin myös yleisessä hyvinvoinnissa ja jaksamisessa. En kuitenkaan ole ravitsemusasiantuntija tai ravitsemusterapeutti, joten en tee ruokavaliovalmennuksia.

Teen PT-valmennusten lisäksi myös yksilövalmennusta potkunyrkkeilyyn ja ohjaan urheilijoita lajia tukevaan fysiikkaharjoitteluun sekä kehonhuoltoon.

Milloin personal training-palvelusta on hyötyä?

  • haluat ohjausta ja suunnitelmaa liikunnan aloittamiseen
  • haluat apua painonpudotukseen ja elämäntapojen muutoksiin
  • haluat kehittyä jollain tietyllä osa-alueella (voima, nopeus, kestävyys, taito..) etkä tiedä, mistä aloittaa
  • koet, että treenaaminen tuntuu pakkopullalta tai treenin punainen lanka on hukassa
  • sinulla on tuki- ja liikuntaelinvamma tai muu rajoite, joka tulee huomioida harjoittelussa
  • koet, että tarvitset urheilulajiasi tukevaa oheisharjoittelua
  • kaipaat harjoittelun seurantaa ja ohjausta oman motivaatiosi tueksi

Personal training