Lantionpohja haltuun – etäkurssi juoksijalle

Tällä Lantionpohja haltuun – etäkurssilla oivallat, miksi jokaisen juoksijan on syytä pitää huolta lantionpohjastaan ja millaisiin merkkeihin kannattaa kiinnittää huomiota juoksuharjoittelussa. Ymmärrät myös, miksi pelkkä juokseminen ei ehkä riitä.

Tiesitkö, että lantionpohjaa ei tulisi tietoisesti jännittää juoksemisen aikana? Tai että virtsankarkailu tai lantionalueen kivut eivät kuulu juoksulenkille – edes synnyttäneillä naisilla? Entä tiesitkö, että juoksun aikana kehoon kohdistuva kuormitus on jopa 4-5 kertaa oma kehon paino?

Jokainen juoksija ansaitsee vahvan kehon – ja hyvinvoivan lantionpohjan!

FysioCami

Tämä kolme viikkoa kestävä etävalmennus on yhdistelmä luentoja, tietoiskuja ja ohjattuja yhteistreenejä (etätoteutus). Keskitymme tarkastelemaan juoksuharjoittelua ja lajin vaatimuksia lantionpohjan näkökulmasta ja saat paljon vinkkejä siihen, miten kehittää juoksuaskelta rennommaksi ja huolettomammaksi. Saat myös runsaasti vinkkejä, miten vahvistaa kehoa juoksun vaatimuksiin ja iskuttavaan harjoitteluun.

Juoksijan lantionpohja: Lantionpohja haltuun – etäkurssi

Lantionpohja haltuun – etäkurssi juoksijalle on olemassa siksi, että mahdollisimman moni saisi tietoa siitä, miten aktiivijuoksijana tai kuntoliikkujana voisi pitää huolta omasta kehostaan paremmin ja juosta lenkkipolulla ilman pelkoa virtsankarkailusta tai kivuista. Vastaanottotyössä törmään paljon niihin ajatuksiin, että virtsankarkailu, kipu tai paineentunne kuuluvat juoksuun – ainakin synnyttäneellä naisella. (Näin ei tietenkään tarvitse olla.)

Kurssille osallistuakseen ei tarvitse tietenkään kärsiä mistään lantionpohjan toimintahäiriöistä tai kivuista. Ennaltaehkäisy on ehdottomasti fiksua!

Kurssin avulla opit:

  • vahvistamaan ja valmistamaan lantionpohjaa juoksun vaatimuksiin
  • vahvistamaan juoksun kannalta kehon muita tärkeitä lihasryhmiä
  • ymmärtämään lantionpohjan ja keskivartalon sekä hyvän juoksuasennon merkitystä
  • havainnoimaan ja kuuntelemaan kehon viestejä ja ymmärrät, millaisiin seikkoihin kiinnittää huomiota
  • yksinkertaisia, selkeitä vahvistavia oheisharjoitteita juoksuharjoittelun tueksi
  • kehoa huoltavaa harjoittelua, josta on hyötyä niin lantionpohjan kuin juoksunkin näkökulmasta

Saat kurssin aikana täsmävinkkejä:

  • lantionpohjan hyvinvointiin ja lantionpohjan optimaalisen toiminnan tukemiseen
  • hengitystekniikkaan ja vatsaontelon paineen säätelyyn
  • juoksijan voimaharjoitteluun ja kehon huoltoon
  • miten aloittaa juoksuharjoittelu synnytyksen jälkeen

Toteutus suljetussa Facebook-ryhmässä ja salasanasuojatulla valmennusalustalla alkaen ma 19.4.2021, kurssin kesto 3 viikkoa. Joka viikko 1 x ohjattu etätreeni (~30 min), joka jää tallenteeksi ja sen voi tehdä oman aikataulun mukaan koska tahansa.

Lisäksi viikottain lyhyitä täsmäluentoja ja tietoiskuja, joiden avulla tuet jo alkanutta juoksuharrastusta tai valmistelet kehoa juoksun aloitukseen.

Kuva: Unsplash

Kenelle?

Kurssi sopii kokeneelle juoksijalle ja aloittelijoille sekä tilanteessa, jossa juoksuharjoittelusta on syystä tai toisesta taukoa.

Synnytyksen jälkeen suosittelen tälle kurssille osallistumista aikaisintaan noin 4 kk synnytyksen jälkeen tai yksilöllisen äitiysfysioterapiakäynnin jälkeen. Juoksuun valmistavaa harjoittelua voi lähteä tekemään hyvinkin pian synnytyksen jälkeen, kun sen tekee järkevästi ja kehon palautumista kunnioittaen. Tällä kurssilla emme kuitenkaan keskity pelkästään synnytyksestä palautumiseen ja juoksun aloittamiseen raskauden jälkeen, vaan käymme läpi muitakin yleisiä asioita, joista kuka tahansa juoksua harrastava hyötyy.

Camilla Marjamäki

Lantionpohja haltuun – etäkurssi juoksijalle sisältää 3 x 30 min ohjattua harjoittelua, yhteensä 1,5h verran luentoja eri aiheista ja ohjeita juoksuharjoittelun tueksi. Käymme läpi yhdessä myös ns. juoksuvalmiustestejä ja oheisharjoitteita, jotka tukevat juoksuharrastustasi.

Kurssin valmentajana ja asiantuntijana toimii Camilla Marjamäki, fysioterapeutti, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti ja voimaharjoitteluvalmentaja.

Kurssilla yhden tietoiskun ”Juoksun aloittaminen tauon jälkeen – mitä kannattaa ottaa huomioon?” tulee pitämään fysioterapeutti, PT ja valmentaja Sampsa Kautto (@fysiokautto).

Hinta?

Lantionpohja haltuun – etäkurssi juoksijalle 39€ (sis. alv24%)

Maksutapoina MobilePay, lasku tai liikuntaedut Edenred, Smartum ja ePassi.

Miten mukaan?

Ilmoittaudu kurssille lähettämällä viesti camilla.marjamaki@gmail.com ja saat lisäohjeet sähköpostiisi.

Mikäli sinulle on kysyttävää, laita viestiä – vastaan mielelläni (camilla.marjamaki@gmail.com).

Oletko valmis?